Återstående kursutbud våren 2018

Anmäler du dig ensam till våra kurser kommer du att ställas i kö. Vi försöker alltid att se till att kurserna innehåller jämna par och det innebär att du kanske inte får antagningsbesked direkt. I regel brukar det lösa sig. För att du ska få börja på en kurs måste du ha fått ett antagningsbesked med ett OCR-nummer.
Får du förhinder, och vill avboka kursen, festen m.m. Skicka ett mail till bokningsansvarig Susanne Lundberg kursanmalan@odf.nu

Våra kursledare utbildas kontinuerligt genom Svenska Danssportförbundet. Då vissa av kursledarna dessutom själva är aktiva tävlingsdansare är de alltid uppdaterade med de senaste nyheterna inom danssporten.


Bugg Grundkurs fyra timmar med Mattias och Martina


Grundkurs (snabbkurs) i bugg lördag den 2 juni kl. 11.00-15.00

Kursstart: 2 juni
Antal tillfällen: 1
Pris: 250 kr
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
Medlemskap: Behövs inte
Grundkurs i bugg
Förra grund(snabb)kursen blev snabbt fulltecknad. Här kommer en ny chans att på några timmar lära dig grunderna i bugg.
Sommaren är snart här. Personalfester med dans, sommarens festligheter och midsommarafton väntar. Vill du lära dig grunderna i bugg? På bara fyra timmar kommer du att få tillräckligt med kunskap för att kunna föra dig på dansgolvet.
Förra snabbkursen blev snabbt fulltecknad. Nu får du/ni chansen på nytt.
Vi börjar från början och lär oss grunderna i bugg så som grundsteg, takt och föra/följa. Därefter bygger vi på med några enkla turer.
Fokus kommer ligga på att ha roligt till musiken.
Välkomna att dansa med eller utan partner. Ta på dig bekväma skor (ej högklackat) och ett glatt nybörjarhumör! Vi försöker alltid att se till att kurserna innehåller jämna par och det innebär att du kanske inte får antagningsbesked direkt. I regel brukar det lösa sig. För att du ska få börja på en kurs måste du ha fått ett antagningsbesked. Turordning gäller.
Du behöver inte vara medlem i ÖDF för att gå denna kurs. Upptäck glädjen i dansen, träffa trevliga människor och dansa till härlig musik! Kursen stängs för anmälan så snart den är fulltecknad, men sista anmälningsdagen är 31 maj kl. 12.00. Välkomna!
Dansglada hälsningar/Martina och MattiasKursledare:
Mattias och Martina Gregorius

Återstående kurs i mysfox


FoxSensual – Intensivkurs i Kizomba-inspirerad fox - Seven ways with womans saida lördag den 28 april kl. 09.30-16.30

Kursstart: 28 april
Antal tillfällen: 1
Pris: Medlem i ÖDF 400 kr, icke medlem 450 kr.
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
Medlemskap: Behövs inte
FoxSensual – Intensivkurs i Kizomba-inspirerad fox
Ett samarbete mellan FoxSensual, Night of the Ballads Fox / Öresunds Dansförening.
Kursen är 28 april kl 09.30-16.30 (6 kurstimmar och ca. 1 timmes pauser).
Denna kurs riktar sig till dig som är ute och socialdansar regelbundet och känner dig säker på foxens grunder. Du vill utvecklas och lära dig något nytt!
Vi lovar dig en intensiv och spännande dag som kommer att ge dig massor av användbara moves för dansgolvet!
Under kursen kommer vi att leka med Womans saida, som är en central tur i Kizomban. Det fina med just denna tur är att den är lätt att föra även om man dansar med en följare som inte ”kan” turen vilket gör den väldigt användbar i den moderna foxen. Vi varierar womans saida med olika ingångar, utgångar och tempoväxlingar för att skapa en skön dynamik i dansen. Teknik och känsla sammanfogas hos både förare och följare för en mer individuell och uttrycksfull dans.
Du behöver inte ha varit på några av FoxSensuals tidigare kurser för att kunna tillgodogöra dig kursen, men du behöver ha vana av att dansa modern fox och vilja att utveckla din tekniska kompetens. För att kursen ska vara så givande som möjligt för alla deltagare ska du vara en van foxdansare med bra taktsinne, behärska föra-/följateknik och känna dig bekväm med att flytande kunna växla mellan halv- och heltakt.
Om FoxSensual - mer passion i dansen
FoxSensual består av Ulrika (Ulle) Adamsson och Kent Rehnström, båda aktiva med lång erfarenhet av att dansa Modern Fox. FoxSensual är en crossover av fox och latinodanser, som ger den moderna foxen sitt rätta uttryckssätt. Förutom bugg och modern fox dansar vi även latinodanser, så som salsa, bachata och kizomba, vilket har satt spår i vår dansstil. Med latinovärldens sensuella rörelser och tekniker ger vi den moderna foxen den extra dimensionen, som den tidigare har saknat och så väl förtjänar. FoxSensual är svaret på känslan du har alltid velat uttrycka i den moderna foxen!
Pris: Medlem i ÖDF 400 kr, icke medlem 450 kr. Frukt, godis kaffe och kaka ingår. OBS! Lunch ingår INTE
Sista anmälningsdag är 23 april kl. 12.00.
VÄLKOMNA!

Anmälan till intensivkurs i Kizomba-inspirerad fox med FoxSensual den 28 april
Anmälan till Night of the Ballads foxkväll inkl. workshop den 28 april

Välkomna önskar Ingvar och Lena.
Missa ingen info! Gå med i facebookgruppen: Night of the Ballads Fox!
Välkommen till Öresunds DansföreningKursledare:
Ulrika (Ulle) Adamsson och Kent Rehnström

Helgkurs i avancerad fox med Robin & Mathilda lördag/söndag den 16-17 juni

Kursstart: 16 juni
Antal tillfällen: 1
Pris: Medlem i ÖDF 895 kr, icke medlem 995 kr.
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
Medlemskap: Behövs inte
Helgkurs i avancerad fox med Robin & Mathilda
Öresunds Dansförening & Night of the Ballads Academy har äran att presentera Robin och Mathilda med en spännande kurs i modern Fox på avancerad nivå 16-17/6-2018.

Kursen tar sin utgångspunkt från de tekniker och figurer som kan ses i de kända YouTube klipp med Robin Persson och Mathilda Larsson bland annat, som finns länkade nedan.

Under helgen kommer vi att lägga mycket fokus på att uttrycka och sätta känsla till musiken samt att fånga känslan inom paret för att skapa den dynamik i dansen som ger en härlig visuell upplevelse. Som förare kommer Du att få fokusera på de förartekniker som ger en tydlig förning att förmedla till Din följare. Du som följare kommer att fokusera på de olika följartekniker som ger en ökad förståelse för förningen som ges.

Du som deltar i kursen ska ha minst en fortsättningskurs i Fox/Foxtrot och även dansat socialt under några år. Du känner Dig trygg i Din roll att föra/följa och Du kan dansa med varierade steg och snurrar åt båda håll. Du vill nu ta ett sjumilakliv med Din Fox och nå nya höjder.

Kursledarna, Robin Persson och Mathilda Larsson, kommer från Västerås. Tillsammans har de tillbringat 45 år med Dansen som en central del av livet. Robin är uppväxt i en dansfamilj som har haft både tävlingsdans och socialdans som fritidsaktivitet. Som tävlingsdansare har Robin tävlat i Bugg, Boogie och West Coast Swing. Utöver dansen har Robin också tävlat i Judo och Brottning, teknikerna i dessa idrotter har enligt honom varit till stor nytta i dansen, speciellt i foxen. Robin har undervisat i både Salsa, Bachata, Bugg, Fox, Tango, Vals och West Coast Swing. ”Av alla danser jag har erfarenhet av så är fox den som både är lättast och svårast att lära sig. Jag ser fram emot att hjälpa er ta foxen till nästa nivå”. Hälsar Robin.

Mathilda har också lång danserfarenhet då hon började med Bugg som 7 åring. Mathilda har sedan dess också dansat bland annat Hip hop, Disco och Boogie Woogie, hon har även undervisat i flera av dessa dansstilar för grupper i alla åldrar. Mathildas motto är ”You can dance anywhere even if only in Your heart”

I kursavgiften 895 kr (för medlemmar i Öresunds Dansförening), 995 kr (för övriga) ingår en spännande och utvecklande kurs i modern Fox kl:10-16 både lördag och söndag den 16-17/6. Lunch, kaffe och kaka samt frukt ingår båda dagarna! Meddela eventuella allergier/specialkost vid anmälan.

Dessutom ingår Night of the Ballads Foxkväll kl:18-23 på lördagskvällen den 16/6. Robin och Mathilda kommer också att vara med och dansa med oss under kvällen.

Vi ser fram emot att dela en spännande helg med Dig med en utmanande och rolig kurs där Du garanterat kommer att få massor av nya redskap med dig i Din dansverktygslåda!

Missa inte denna unika möjlighet att dansa för dessa fantastiska dansinstruktörer, passa på!

Robin, Mathilda och Night of the Ballads Academy /Öresunds Dansförening hälsar Er hjärtligt välkomna!
Kursledare: Robin Persson och Mathilda Larsson

Ballroom, grundkurs i klassisk foxtrot och vals


Workshop i Foxtrot med Mats Andersson och Camilla Timrup F4 söndag den 27 maj kl. 10.00-15.00

Kursstart: 27 maj
Antal tillfällen: 1
Pris: 200 kr
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
Medlemskap: Behövs inte
Workshop i Foxtrot med Mats och Camilla F4

Denna workshop vänder sig till dig som har kunskaper minst motsvarande Foxtrot F3. Workshopen riktar i första hand in sig på teknik och musikanpassning, men även repetition av några turer. Dagen delas upp i 6-8 mindre pass där vi nöter få saker i respektive pass. På slutet får de som vill dansa med sin egen partner och tanken är att alla ska få en personlig feedback på sitt dansande i slutet av dagen. Kursen stängs för anmälan så snart den är fulltecknad, men sista anmälningsdag är 25 maj kl. 12.00. VÄLKOMNA!Kursledare:
Camilla Timrup och Mats Andersson

Grundkurs i vals 2 x 2 timmar kl. 18.30-20.30

Kursstart: 24 april och 2 maj
Antal tillfällen: 2
Pris: 200 kr
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
Medlemskap: Behövs inte
Valskurs med Mats Andersson och Camilla Timrup
Dags att lära sig grundstegen i vals! Vals är en populär pardans, som dansas till musik i tretakt. På baler och bröllop inleds dansen oftast med en vals, men valsen dansas även inom så vitt skilda sammanhang som folkdans, tiodans och argentinsk tango. Under två timmar sätter du grunderna i vals tillsammans med Mats och Camilla. Upptäck glädjen i dansen, träffa trevliga människor och dansa till härlig musik! Kursledare är Mats Andersson och Camilla Timrup Du behöver inte vara medlem i ÖDF för att gå denna kurs. Kursen stängs för anmälan så snart den är fulltecknad, men sista anmälningsdagen är 22 april kl. 12.00.
VÄLKOMNA!


Kursledare:
Camilla Timrup och Mats Andersson

Snabbkurs, grundkurs i foxtrot tre timmar kl. 18.00-21.00

Kursstart: 23 maj
Antal tillfällen: 1
Pris: 200 kr
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
Medlemskap: Behövs inte
Snabbkurs i foxtrot med Mats Andersson och Camilla Timrup
Funderar du över dansen på sommarens alla aktiviteter, midsommar, grillfester och bröllop? Lär dig dansens grundsteg och bli en dansant förare eller följare på dansgolvet.
Välkomna i par eller välkommen som singel. Under en kväll får du grunder i foxtrot, som du behöver för att bli en av många på dansgolvet.
Vi försöker alltid att se till att kurserna innehåller jämna par och det innebär att du kanske inte får antagningsbesked direkt. I regel brukar det lösa sig.
För att du ska få börja på en kurs måste du ha fått ett antagningsbesked. Turordning gäller.
Upptäck glädjen i dansen, träffa trevliga människor och dansa till härlig musik!
Kursen stängs för anmälan så snart den är fulltecknad, men sista anmälningsdagen är 21 maj kl. 12.00.
VÄLKOMNA!


Kursledare:
Camilla Timrup och Mats Andersson

Fredags- och lördagsdanser och vårfestKursledare:
Camilla Stolpe

West Coast Swing Evening och workshop lör 21 april och lör 26 maj kl. 18.30/19.30-22.00


Start: 16/2
Antal återstående tillfällen: 2
Pris: Workshop samt dans, 40 kronor för medlemmar i ÖDF och Gåsasteget och 60 kronor för övriga. Endast dans, 20 kronor för medlemmar i ÖDF eller Gåsasteget och 40 kronor för övriga
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
West Coast Swing Evening
West Coast Swing Evening inleds med en workshop under en timme. Vi fokuserar på musikalitet, styling, bodylead/ stretch m.m. samt att Du utvecklar trygghet i Din dans.
Under kvällen blandas musiken snabbt/långsamt blues/hit musik m.m. men första timmen något långsammare och tydligare musikval så att även de som inte dansat så länge känner sig bekväma.
Passa på att träna WCS under avslappnade former. Ofta finns det mer erfarna dansare som kan bidra till Din utveckling samtidigt som Du har kul.
Lokalen är öppen från kl. 18.00. Ta gärna med picknik, snacks och/eller dryck. Enda villkoret är att allt Du ta med till lokalen tar Du också därifrån.
Du behöver inte vara medlem i ÖDF för att delta. Kursledare och musikansvarig är Camilla Stolpe.
Läs mer om West Coast Swing!
VÄLKOMNA!


Vårfest med tema "Flower power" den 5 maj kl. 18.00

När: 5 maj
Antal tillfällen: 1
Pris: 250 kr för medlemmar i ÖDF, 350 kr för övriga
Plats: Törringelund
Medlemskap: Du måste vara medlem i en dansförening ansluten till DSF eller att du anmäler dig tillsammans med en partner, som är medlem i en dansförening ansluten till DSF
Vårfest med orkester
Notera i din kalender!
Vårfest med tema "Flower power" på Törringelund och Engdahls orkester. Välkomstdryck, grillbuffé med kyckling, karré, korv, lax, grillspett, entrecote. Till det serveras stekt potatis – potatisgratäng – barbecuesås – bearnaisesås. Stor salladsbuffé. (specialkost anmäls direkt till Eva Oldhammer: e.oldhammer@gmail.com). En ramlösa/lättöl per person. Kaffe med liten kaka i pausen. Isvatten under kvällen. OBS! Ingen alkohol får medtagas. Tillägg för de som önskar: Öl 50 cl alt. glas vin 55 kr per styck (obs. beställs och inköps på plats), samt en ramlösa/lättöl per person. Kaffe med kaka i pausen. Isvatten under kvällen. Orkestern spelar upp till dans kl. 20.00-24.00.
Inget eftersläpp.
Till anmälan!
AVBOKNINGSREGLER: Sista dag för eventuell avbokning av festen är den 27/4, därefter är anmälan bindande och full avgift ska erläggas (detta oavsett om du redan har betalt in för festen eller inte). Avbokning görs per mejl till kursadministratör (kursanmalan@odf.nu)

Kursledare:
Ann-Christin Lundin/Benny Johansson, Ann Johansson/Stefan Riese, Lena Clarén/Ingvar Sundqvist och Lena Modin Raflund/Håkan Raflund

Fredagsfox med prova på den 11/5 och 1/6 kl. 18.30/19.30-22.00

Start: 2/2
Antal återstående tillfällen: 2
Pris: Prova på/work shop samt dans, 40 kronor för medlemmar i ÖDF och 60 kronor för övriga. Endast dans, 20 kronor för medlemmar i ÖDF och 40 kronor för övriga
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
Medlemskap: Behövs inte
Fredagsfox med prova på/work shop
Fem fredagar under våren (återstår tre) arrangerar ÖDF prova på med efterföljande socialdans i fox.
Prova på/work shop varar ca. en timme mellan kl. 18.30-19.30. Därefter börjar socialdansen fram till ca. 22.00.
Demokratisk dans. Du kan komma som singel eller tillsammans med en danspartner, men vi ser helst att du dansar med många under kvällen.
Kursledare: Lena Clarén/Ingvar Sundqvist (6/4 och 1/6) och Ann-Christin Lundin/Benny Johansson (11/5)
Du behöver inte vara medlem i ÖDF för att delta.
VÄLKOMNA!


Tjejstyling med Nicole FridvallKursledare: Nicole Fridvall

Tjejstyling med Nicole Fridvall 6 maj kl. 10.00-13.00

Start: 6/5
Antal tillfällen: 1
Pris: 150 kr för medlemmar, övriga 200 kr
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
Medlemskap: Behövs inte
Tjejstyling med Nicole Fridvall

Vill du vara med i detta glada gäng?

En av ÖDF:s bästa dansare ger dig nu chansen att utveckla din dansteknik.
Nicole kommer att ge dig många tips som du har nytta av i din dans. Höfter, stegvariationer, armar, snurrar och musikteori är några exempel på områden som Nicole kommer att lägga fokus på.
Endast 150 kr för ÖDF-medlemmar, övriga 200 kr.
Några kommentarer på Facebook från första kurstillfället:

  • Camilla S: Åhh så himla kul..
  • Agneta E: Jättekul! Tack för bra tips och instruktioner, nu har vi lite att träna på
  • Gunilla Sonja S: Vilket kul gäng!
  • Monica K: Tack Nicole för en givande och bra kurs
  • Maria A: Min syster hälsar att det var jätteroligt och lärorikt. Hon var mycket nöjd Nicole
  • Monica H: Jag kan bara instämma med alla andra... Tack Nicole för en kul och lärorik lördagskurs..
Sista anmälningsdag är den 4 maj kl. 12.00.
VÄLKOMNA!