Återstående kursutbud hösten 2017

Anmäler du dig ensam till våra kurser kommer du att ställas i kö. Vi försöker alltid att se till att kurserna innehåller jämna par och det innebär att du kanske inte får antagningsbesked direkt. I regel brukar det lösa sig. För att du ska få börja på en kurs måste du ha fått ett antagningsbesked med ett OCR-nummer.
Får du förhinder, och vill avboka kursen, festen m.m. Skicka ett mail till bokningsansvarig Lene Vinterbladh kursanmalan@odf.nu

Våra kursledare utbildas kontinuerligt genom Svenska Danssportförbundet. Då vissa av kursledarna dessutom själva är aktiva tävlingsdansare är de alltid uppdaterade med de senaste nyheterna inom danssporten.


Återstående kurser i bugg, snabbkurser och helgkurser


Grundkurs (snabbkurs) i bugg lördag den 18 november kl. 14.00-17.00

Kursstart: 18 november
Antal tillfällen: 1
Pris: 200 kr
Plats: 111:an
Medlemskap: Behövs inte
Grundkurs i bugg
Nyårsfestligheterna är snart här. Personalfester med dans, julbord med dans. Vill du lära dig grunderna i bugg?
På bara tre timmar kommer du att få tillräckligt med kunskap för att kunna föra dig på dansgolvet.
Vi börjar från början. Du lär dig de första grunderna i bugg, dvs. stegisättning, ramförning och tryck och dra. Efter att du fixat detta så börjar de första turerna.
Välkomna att dansa med eller utan partner. Ta på dig bekväma skor (ej högklackat) och ett glatt nybörjarhumör!
Vi försöker alltid att se till att kurserna innehåller jämna par och det innebär att du kanske inte får antagningsbesked direkt. I regel brukar det lösa sig. För att du ska få börja på en kurs måste du ha fått ett antagningsbesked. Turordning gäller. Du behöver inte vara medlem i ÖDF för att gå denna kurs.
Upptäck glädjen i dansen, träffa trevliga människor och dansa till härlig musik!
Kursen stängs för anmälan så snart den är fulltecknad, men sista anmälningsdagen är 16 november kl. 12.00.
Välkommen till Öresunds DansföreningKursledare:
Lena Modin Raflund och Håkan Raflund

Ballroom, grundkurs i vals


Kurs i vals onsdag den 29 november kl. 18.30-20.30

Kursstart: 29 november
Antal tillfällen: 1
Pris: 100 kr
Plats: 111:an
Medlemskap: Behövs inte
Valskurs med Mats Andersson och Camilla Timrup
Dags att lära sig grundstegen i vals! Vals är en populär pardans, som dansas till musik i tretakt. På baler och bröllop inleds dansen oftast med en vals, men valsen dansas även inom så vitt skilda sammanhang som folkdans, tiodans och argentinsk tango. Under två timmar sätter du grunderna i vals tillsammans med Mats och Camilla. Upptäck glädjen i dansen, träffa trevliga människor och dansa till härlig musik! Kursledare är Mats Andersson och Camilla Timrup Du behöver inte vara medlem i ÖDF för att gå denna kurs. Kursen stängs för anmälan så snart den är fulltecknad, men sista anmälningsdagen är 27 november kl. 12.00. VÄLKOMNA!"


Kursledare:
Camilla Timrup och Mats Andersson

Smooth fox och smooth Jive med Tobias Wallin Tobias Wallin Kursledare:
Tobias Wallin

Smooth fox och smooth jive med Tobias Wallin Let´s dance kl. 10.00-15.30 lördag 11/11

Kursstart: 11 november
Antal tillfällen: 1
Pris: 400 kr för medlemmar i ÖDF, 500 kr för övriga
Plats: 111:an
Medlemskap: Behövs inte
Smooth fox och smooth jive
Den 10-11 november kommer Tobias Wallin & Helena Fransson tillbaka med konceptet Smooth Fox & Smooth Jive. Denna gång i steg 2 ökar vi upp en nivå på både teknik, utförande och kombinationer. Självklart repeteras grunderna, som ger oss en stabil platå att stå på för vidare utveckling, men fortsättningen blir lite mer avancerad än tidigare.
Alla är välkomna på kursen, men det är bra om man gått steg 1 i Smooth eller är van foxtrott’are. Inget krav att man tidigare gjort Smooth Fox.
I Smooth Jive lägger vi i en högre växel också och kikar på alternativa figurer som fungerar bra på dansgolvet och som stärker vår teknik i utförandet.

Smooth Fox är ett begrepp för en dans som påminner starkt om den klassiska socialdansen Foxtrott och mycket riktigt använder sig av dess grund. Däremot så handlar denna dans främst om att kunna föra vår partner på ett tydligt sätt och även att kunna bli förd. Men även utveckla förmågan att förflytta sig tillsammans i paret så dansen blir mjukare och mer flytande. Vi har steg och figurer som vi utgår från men det är inte vad dansen handlar utan vi jobbar mer med musiken, känslan, rytmer och lead and follow. Dansen blir på så sätt innovativ och personlig då vi kan – med rätt förning – skapa helt egna steg utifrån de tekniker vi kommer att jobba med. Denna dans kommer att lära er pardans ”punkt”. All teknik vi lär oss går lätt att applicera i alla pardanser med kroppskontakt.

Smooth Jive är en dans som vi kan använda som ett komplement till Bugg, West Coast Swing eller klassisk foxtrott. Vi använder oss av up-tempo dansen Jive men vi gör den till en mer socialt anpassad dans. Dansen bygger även här mycket på tekniken att föra och följa men ej med kroppskontakt utan genom armar och händer. Tekniker man kan applicera i alla pardanser som har en s.k ”öppen hållning” (ej kroppskontakt m.a.o) Även om vi kan dansa till både långsamt och snabbt tempo så kommer Musiken främst vara betydligt lugnare och ”swingigare” än klassisk Jive så dansen i sig blir som en soft, skön och harmonisk Swing-Jive. En lekfull, innovativ och rytmisk dans En unik chans att få träffa en av Sveriges bästa dansare!
OBS! Lunch tar du med själv (ingår inte), men frukt och kaffe finns.
Kursen stängs för anmälan så snart den är fulltecknad, men sista anmälningsdagen är 9 november kl. 12.00.
VÄLKOMNA!


Socialdanskväll till viss del tillsammans med Tobias Wallin & Helena Fransson kl. 18.30-23.00 fredag 10/11

Kursstart: 10 november
Antal tillfällen: 1
Pris: 50 kr/person för medlemmar i ÖDF, 75 kr för övriga
Plats: 111:an
Medlemskap: Behövs inte
Socialdanskväll med Tobias Wallin och Helena Fransson
Program: kl. 18.30-19.15 prova på/uppvisning, kl. 19.15-20.15 får du chansen att bjuda upp och dansa med två av Sveriges skickligaste dansare.
En socialdanskväll till viss del tillsammans med Tobias Wallin och Helena. Under kvällen får du se uppvisningsdanser och prova på i cha-cha med Tobias Wallin och hans partner Helena Fransson.
Du har naturligtvis också möjlighet att bjuda upp två av Sveriges skickligaste dansare.
Ta med något gott att dricka så har du chansen till en av säsongens bästa danskvällar. Kaffe/te och kaka ingår i priset, som är 50 kr för medlemmar och 60 kr för övriga.
En unik chans att få träffa två av Sveriges bästa dansare!
VÄLKOMNA!


FredagsdanserKursledare:
Camilla Stolpe

Fredagsdans med West coast swing och workshop den 27/10 och 24/11 kl. 18.30/19.30-22.00

Start: 29/9
Antal tillfällen: 2
Pris: Workshop samt dans, 40 kronor för medlemmar i ÖDF och 60 kronor för övriga. Endast dans, 20 kronor för medlemmar i ÖDF och 40 kronor för övriga
Plats: 111:an
Fredagsswing med workshop
Under hösten arrangerar ÖDF workshop med socialdans i West coast swing.
Workshop varar ca. en timme mellan kl. 18.30-19.30. Därefter börjar socialdansen fram till ca. 22.00.
Du kan komma som singel eller tillsammans med en danspartner, men vi ser helst att du dansar med många under kvällen.
Har du inte dansat wcs tidigare? Då är du välkommen att titta och dessutom har du möjlighet att prata med någon/några dansare mellan kl 18.30-19.30 om dansen som sådan och hur man kan börja dansa WCS.
Du behöver inte vara medlem i ÖDF för att delta. Kursledare och musikansvarig är Camilla Stolpe.
VÄLKOMNA!
Kursledare:
Ann-Christin Lundin/Benny Johansson, Ann Johansson/Stefan Riese, Lena Clarén/Ingvar Sundqvist och Camilla Timrup/Mats Andersson

Fredagsfox med prova på den 3/11 och 1/12 kl. 18.30/19.30-22.00

Start: 1/9
Antal återstående tillfällen: 2
Pris: Prova på samt dans, 40 kronor för medlemmar i ÖDF och 60 kronor för övriga. Endast dans, 20 kronor för medlemmar i ÖDF och 40 kronor för övriga
Plats: 111:an
Medlemskap: Behövs inte
Fredagsfox med prova på
Fyra fredagar (första fredagen i månaden) under våren arrangerar ÖDF prova på med efterföljande socialdans i fox.
Prova på varar ca. en timme mellan kl. 18.30-19.30. Därefter börjar socialdansen fram till ca. 22.00.
Demokratisk dans. Du kan komma som singel eller tillsammans med en danspartner, men vi ser helst att du dansar med många under kvällen.
Kursledare: Ann Johansson/Stefan Riese (6/10), Lena Clarén/Ingvar Sundqvist (3/11) och Camilla Timrup/Mats Andersson (1/12),
Du behöver inte vara medlem i ÖDF för att delta.
VÄLKOMNA!