Torsdagsdanser i höst

Torsdagen 26/8 startar vi åter träningsdanserna i 111:an. Just nu gäller att vi får vara max 50 personer i lokalen, vilket innebär att anmälan krävs. Paranmälan är frivillig men de som anmält sig i par kommer att prioriteras vid antagning. När du anmält dig och blivit antagen är du välkommen.

Anmälan sker här på hemsidan (se länk längst ner). Notera att starttiden kan variera från vecka till vecka! Anmälan till respektive träningsdans öppnar c:a 1 vecka före danstillfället.

Priset för träningsdans är 40 kr vilket betalas i entrén (endast Swish!).

Fortfarande gäller det att hålla avstånd, tillämpa god handhygien osv. Partnerbyte skall även i försättningen ske restriktivt men ännu viktigare är att undvika nya kontakter.

Vid träningsdanserna gäller följande:

  • Stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom. Nolltolerans…
  • Ingen caféverksamhet
  • Håll avstånd i kapprum, toalettkö, cafédelen samt på dansgolvet
  • Tvätta/sprita händerna regelbundet
  • Undvik att dansa med de du inte träffar regelbundet
  • Lämna lokalen direkt efter avslutad träning

Till sist, håll i och håll ut. Tillsamman hjälps vi åt! Vi kan skönja ljuset i tunneln men det är en bit kvar. Styrelsen följer hela tiden utvecklingen och så snart det är möjligt återgår vi till mer normala danskvällar.

Välkommen att anmäla er till träningsdans!

Nytt nyhetsbrev publicerat – ÖDF 20år

Träningsdanserna har äntligen kommit igång och snart vankas sommar och vi planerar för Dans på stranden. Vår verksamhet sker fortfarande med restriktioner, men vi ser alla fram emot när allt blir “som vanligt” igen.

Tills det blir “som vanligt” kan du läsa om vad vanligt är för ÖDF i nyhetsbrev nr 5: Mycket (!) dans har det blivit genom åren.

ÖDF startar träningsdans

Efter kontakt med Länsstyrelsens Pandemienhet har vi fått följande besked. ÖDF:s
verksamhet faller under kategorin ”Gym- och sportanläggningar”. Detta innebär att vi utan
partnerbyte får dansa 9 par samtidigt i vår lokal (d.v.s. varje besökare skall ha 10 kvadratmeter tillgänglig yta).
Vi kommer därför att starta träningsdans i bugg och fox på liknande sätt som vi gjorde under ett par veckor i höstas. Varje träningstillfälle blir en timme och du anmäler dig här på hemsidan (endast paranmälan!). Betalning 40 kr sker vid entrén, endast swishbetalning!

Träningsdanserna kommer att läggas ut efterhand under maj och juni. Anmälan till respektive träningsdans öppnar c:a 1vecka före dansen.

När du kommer till lokalen ser du att mycket nytt har skett i området. När det gäller parkering är det fortfarande fri parkering i markerade rutor utanför lokalen. Men, runt om lokalen, är sannolikt alla parkeringsplatser avgiftsbelagda. Håll noga koll på skyltning för att undvika parkeringsböter.

Glöm inte förnya ditt medlemskap i ÖDF

Årsmötet närmar sig! Årsmötet äger rum lördagen den 6 mars kl. 18.00 och blir helt digitalt.

Corona-pandemin fortsätter sätta käppar i hjulet för hela dans-Sverige. ÖDF hoppas kunna komma igång på något sätt senast under maj månad. Vidare förutsätter vi och planerar för att Dans på Stranden kan genomföras.

Preliminärt schema för våren finns under ”Kurser/Evenemang och anmälan”

Nytt nyhetsbrev – ÖDF 20år!

God fortsättning alla dansglada! Vi har startat ett nytt år som förhoppningsvis blir ett år som kan fyllas med dans i alla dess former!

I väntan på att få dansa som vanligt så publicerar vi idag ett nytt nyhetsbrev i vår nyhetsbrevserie om ÖDF 20 år. Det är del 2 på nyhetsbrevet “Vi var med från början”. Trevlig läsning.

Terminsstart sker INTE i februari

ÖDF har planerat för en normal, men flexibel, termin med kurser, kursledare och övriga funktionärer. Hela vårens program finns på hemsidan, dock konstaterar vi att terminsstarten inte kommer att ske i februari som planerat.

Vi har delat upp samtliga 12 veckorskurser i två delar, del A och del B. Detta innebär att vi kommer att genomföra del A med start i mars om pandemi och smittläget så tillåter.

Om vi kan påbörja kursverksamheten i mars innebär detta att anmälningen öppnar i slutet av januari. När det gäller social- och träningsdanser avser vi att återuppta dessa så snart restriktioner och läget med smittspridning tillåter.

Öresunds dansförening behöver Ditt stöd! Vi har nu öppnat för att lösa medlemskap. Passa på och gör det direkt så är du medlem så snart det nya året inleds.

Och till sist vill vi tillönska både dig och dina nära och kära en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Ta hand om dig så ser vi fram emot ett dansant 2021.

Nytt nyhetsbrev publicerat!

När vi går mot mörkare tider, bistrare väder och all dans är inställd p.g.a. Corona viruset drömmer vi oss tillbaka till hur det var förr inom ÖDF.

I vårt nyhetsbrev nr 2 kan du läsa en intervju med två av våra trogna medlemmar Laila och Dennis Johnsson som var med från början.

Så kryp upp i soffan under en filt och följ med på en tidsresa i makarna Johnssons minnesarkiv.