Förtydligande om Covidpass, vaccinationsbevis

Ja, så blev det bestämt, från och med onsdag den 1 dec och tills vidare måste du visa giltigt vaccinationsbevis för att komma på våra öppna evenemang (evenemang utan anmälan) såsom torsdagsdanser, tedanser, danskvällar etc.

ÖDF som arrangör måste kontrollera att du har giltigt vaccinationsbevis. Testning eller liknande är inte godkänt. Personer som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig medges inträde mot uppvisande av läkarintyg.

Vaccinationsbevis hämtar du på www.covidbevis.se.

Eventuellt införande av vaccinationsbevis

Som du säkert uppmärksammat i media överväger Regeringen att från den 1 december införa Covidbevis för tillträde till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Detta gäller för evenemang och tillställning inomhus med mer 100 personer.

Om detta blir verklighet måste du efter 1 december och tills vidare uppvisa ett så kallat Covidbevis för tillträde till våra tordagsdanser och våra danskvällar.

Som sagt, Regeringen har ännu inte fattat beslut. Vi följer utvecklingen och återkommer med mer information

Utveckla din bugg på ett annorlunda sätt!

Nyhet på ÖDF!

Utveckla din bugg på ett annorlunda sätt i våra workshops utan danspartner!

Dessa workshops är för dig som är följare och har dansat ett tag och vill satsa på att bli en bättre dansare.

Timmen innehåller dansövningar som inte nödvändigtvis har buggkaraktär men som du kan ha nytta av när du dansar/tränar bugg. Vi övar bland annat på att våga släppa loss och testa nytt och framför allt HA ROLIGT i dansen. 

Workshopserien består av 3 fristående workshops, 31 oktober, 14 november och 28 november, där du lär dig något nytt varje gång. Anmäl dig till ett tillfälle, två tillfällen eller till alla tre tillfällen under terminen.

Nu startar höstens eftermiddagsdanser/tedanser!

Under hösten 2021 arrangerar ÖDF och Gåsasteget eftermiddagsdanser på onsdagar.

På eftermiddagsdansen på Papegojelyckan i Gåsastegets regi måste du föranmäla dig och din danspartner via Gåsastegets hemsida. På Gåsastegets eftermiddagsdanser sker inga byten utan du dansar med den partner som du har anmält dig tillsammans med. Kostnad: 20 kr och då ingår kaffe/te och kaka. Tid: kl. 14.00-16.30.

På Öresunds Dansförenings eftermiddagsdanser däremot finns inga restriktioner, ingen föranmälan och du dansar med vem du vill. Kostnad 40 kr och då ingår kaffe/te och kaka. Tid: kl. 13.30-16.00.

Väl mött alla som kan dansa dagtid!

Nu startar vi återgång mot normal verksamhet!

Från och med torsdag den 30 sep kommer ÖDF att återgå till i stort sett normal verksamhet enligt ny information för vad som gäller efter 29 sep.

Vad innebär detta i praktiken:

 • Tillåtet antal besökare i lokalen ökar från 50 till 120, dvs normalt
 • Anmälan till torsdagsdanser och danskvällar försvinner
 • På torsdagsdanser och danskvällar bör du visa förståelse för att alla inte vill byta danspartner eller vill dansa med många nya danspartners ännu…
 • Café-verksamheten återupptas
 • Entreavgift till torsdagsdans och danskvällar samt kostnad för fika betalas endast via swish. Vi tar inte emot kontanter. Betala gärna för fika samtidigt med entréavgiften
 • Vi ser gärna att du är fullvaccinerad
 • För kurser som startar efter den 29/9 slopas kravet på paranmälan i de flesta fall
 • Partnerbyte på våra kurser är fortsatt frivilligt under denna termin
 • Du fortsätter med god handhygien och stannar hemma om du känner dig sjuk

Vi har en ambition att påbörja digital incheckning vid våra verksamheter. Under hösten kommer detta att provas under torsdagsdanserna.

Om du har dansat mycket men ändå känner att du vill utveckla din dans. Kolla in kursen ”Avancerad buggträning…” vilken nyligen publicerats på hemsidan. Kursen leds av välmeriterade David och Nicole under 6 tisdagskvällar med start 19 oktober.

Höstfesten går av stapeln den 13 november på Törringelund. Anmälan till höstfesten öppnar inom kort. Att fira ÖDF:s 20 årsjubileum väntar vi med till 2022.

Var fortsatt rädd om dig och dina dansvänner så undviker vi tillsammans ökad smittspridning.

Torsdagsdanser i höst

Torsdagen 26/8 startar vi åter träningsdanserna i 111:an. Just nu gäller att vi får vara max 50 personer i lokalen, vilket innebär att anmälan krävs. Paranmälan är frivillig men de som anmält sig i par kommer att prioriteras vid antagning. När du anmält dig och blivit antagen är du välkommen.

Anmälan sker här på hemsidan (se länk längst ner). Notera att starttiden kan variera från vecka till vecka! Anmälan till respektive träningsdans öppnar c:a 1 vecka före danstillfället.

Priset för träningsdans är 40 kr vilket betalas i entrén (endast Swish!).

Fortfarande gäller det att hålla avstånd, tillämpa god handhygien osv. Partnerbyte skall även i försättningen ske restriktivt men ännu viktigare är att undvika nya kontakter.

Vid träningsdanserna gäller följande:

 • Stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom. Nolltolerans…
 • Ingen caféverksamhet
 • Håll avstånd i kapprum, toalettkö, cafédelen samt på dansgolvet
 • Tvätta/sprita händerna regelbundet
 • Undvik att dansa med de du inte träffar regelbundet
 • Lämna lokalen direkt efter avslutad träning

Till sist, håll i och håll ut. Tillsamman hjälps vi åt! Vi kan skönja ljuset i tunneln men det är en bit kvar. Styrelsen följer hela tiden utvecklingen och så snart det är möjligt återgår vi till mer normala danskvällar.

Välkommen att anmäla er till träningsdans!

Nytt nyhetsbrev publicerat – ÖDF 20år

Träningsdanserna har äntligen kommit igång och snart vankas sommar och vi planerar för Dans på stranden. Vår verksamhet sker fortfarande med restriktioner, men vi ser alla fram emot när allt blir “som vanligt” igen.

Tills det blir “som vanligt” kan du läsa om vad vanligt är för ÖDF i nyhetsbrev nr 5: Mycket (!) dans har det blivit genom åren.

ÖDF startar träningsdans

Efter kontakt med Länsstyrelsens Pandemienhet har vi fått följande besked. ÖDF:s
verksamhet faller under kategorin ”Gym- och sportanläggningar”. Detta innebär att vi utan
partnerbyte får dansa 9 par samtidigt i vår lokal (d.v.s. varje besökare skall ha 10 kvadratmeter tillgänglig yta).
Vi kommer därför att starta träningsdans i bugg och fox på liknande sätt som vi gjorde under ett par veckor i höstas. Varje träningstillfälle blir en timme och du anmäler dig här på hemsidan (endast paranmälan!). Betalning 40 kr sker vid entrén, endast swishbetalning!

Träningsdanserna kommer att läggas ut efterhand under maj och juni. Anmälan till respektive träningsdans öppnar c:a 1vecka före dansen.

När du kommer till lokalen ser du att mycket nytt har skett i området. När det gäller parkering är det fortfarande fri parkering i markerade rutor utanför lokalen. Men, runt om lokalen, är sannolikt alla parkeringsplatser avgiftsbelagda. Håll noga koll på skyltning för att undvika parkeringsböter.