Öresunds dansförening söker kursadministratör

Vi är en dansförening med över 600 medlemmar och ett stort utbud av kurser inom såväl bugg som modern fox. Utöver kursverksamheten anordnar vi även socialdanser och fester.

För att hantera den stora volymen kurser etc. är våra två kursadministratörer, Eva och Sussi viktiga. Sussi kommer att sluta inom kort och vi behöver en ersättare. Kursadministratörerna använder ett datorsystem anpassat för just danskurser.

Arbetet är ideellt, mindre ersättning utgår.

Arbetsuppgifter

 • Lägga upp kurser och evenemang
 • Hantera anmälning, antagning och avbokning
 • Hantera mejl rörande kursverksamheten
 • Hantera mejlutskick
 • Tillse att bokningsvillkor är aktuella och tillämpas

Vem är du?

 • Självklar medlem eller blivande medlem i ÖDF
 • Intresserad av ÖDF:s verksamhet
 • Har lätt att samarbeta
 • Noggrann, flexibel, lyhörd och kommunikativ
 • Bekväm med att lära dig ett nytt datorverktyg
 • Erfarenhet av administration
 • Förmåga att planera då arbetsbelastning korta stunder kan var hög

Om du gillar att vara i verksamhetens centrum, ha ordning och reda, kontakt med medlemmar samt jobba nära en positiv och engagerad styrelse är du rätt man/kvinna.

Vill du ha mer information, mejla till kursanmalan@odf.nu, så ringer Eva Oldhammer upp dig.

Är du intresserad mejlar du till kursanmalan@odf.nu. I mejlet beskriver du varför du är intresserad och varför just du skulle passa som kursadministratör i ÖDF.

Musikgruppen söker ytterligare en musikansvarig

Vi söker dig som vill vara musikansvarig ca 3 ggr per termin. Du får guidning i hur musikanläggningen fungerar och hur en dansant musikmix sätts samman. Med god förankring i dansen tror vi att du hittar en bra balans mellan snabbare och långsammare låtar, traditionell dansbandsmusik och andra musikgenrer som du själv gillar och vill dela med dig av. 
Är du intresserad så tveka inte att kontakta Mats Meijer, mats.meijer@live.se som berättar mer. 

En dag för att hjälpa Ukraina

Torsdag den 17 mars kommer alla intäkter (entré, fika, samt ditt bidrag) att oavkortat skänkas till Röda Korset för deras insatser i Ukraina.

Om du inte kan besöka oss på torsdag men vill bidra ändå, Swisha valfritt belopp till 123 336 50 95.

😊 Nya nyheter 😊

Restriktionerna är på väg att upphöra.

Vi startar torsdagsdanserna direkt den 10 februari.

För all verksamhet, kurser, träning, socialdans etc. gäller följande från och med idag:

 • Du håller en god handhygien
 • Du undviker trängsel i kapprum etc.
 • Och du stannar hemma vid minsta sjukdomssymptom

Nytt nyhetsbrev publicerat – ÖDF 20år

Träningsdanserna har äntligen kommit igång och snart vankas sommar och vi planerar för Dans på stranden. Vår verksamhet sker fortfarande med restriktioner, men vi ser alla fram emot när allt blir “som vanligt” igen.

Tills det blir “som vanligt” kan du läsa om vad vanligt är för ÖDF i nyhetsbrev nr 5: Mycket (!) dans har det blivit genom åren.

Glöm inte förnya ditt medlemskap i ÖDF

Årsmötet närmar sig! Årsmötet äger rum lördagen den 6 mars kl. 18.00 och blir helt digitalt.

Corona-pandemin fortsätter sätta käppar i hjulet för hela dans-Sverige. ÖDF hoppas kunna komma igång på något sätt senast under maj månad. Vidare förutsätter vi och planerar för att Dans på Stranden kan genomföras.

Preliminärt schema för våren finns under ”Kurser/Evenemang och anmälan”

Nytt nyhetsbrev – ÖDF 20år!

God fortsättning alla dansglada! Vi har startat ett nytt år som förhoppningsvis blir ett år som kan fyllas med dans i alla dess former!

I väntan på att få dansa som vanligt så publicerar vi idag ett nytt nyhetsbrev i vår nyhetsbrevserie om ÖDF 20 år. Det är del 2 på nyhetsbrevet “Vi var med från början”. Trevlig läsning.

Terminsstart sker INTE i februari

ÖDF har planerat för en normal, men flexibel, termin med kurser, kursledare och övriga funktionärer. Hela vårens program finns på hemsidan, dock konstaterar vi att terminsstarten inte kommer att ske i februari som planerat.

Vi har delat upp samtliga 12 veckorskurser i två delar, del A och del B. Detta innebär att vi kommer att genomföra del A med start i mars om pandemi och smittläget så tillåter.

Om vi kan påbörja kursverksamheten i mars innebär detta att anmälningen öppnar i slutet av januari. När det gäller social- och träningsdanser avser vi att återuppta dessa så snart restriktioner och läget med smittspridning tillåter.

Öresunds dansförening behöver Ditt stöd! Vi har nu öppnat för att lösa medlemskap. Passa på och gör det direkt så är du medlem så snart det nya året inleds.

Och till sist vill vi tillönska både dig och dina nära och kära en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Ta hand om dig så ser vi fram emot ett dansant 2021.