Frågor och svar

Frågor och svar

Här har vi samlat några vanliga frågor och svar. Klicka på frågan så kommer svaret fram

Bugg och modern fox är vår huvudsakliga inriktning. Emellanåt ordnar vi kurser i andra swingdanser än bugg.


Såväl bugg som fox kan dansas till all musik i fyra fjärdelstakt. Utöver dansbandsmusik dansar vi ofta och gärna till rock, blues, schlager etc.


Torsdagsdanserna inomhus är främst till för våra medlemmar. Du får gärna komma och dansa även om du inte är medlem, men då kostar det lite mer. När vi dansar utomhus (normalt 6-7 veckor under sommaren) är alla välkomna medlem som icke medlem. På övriga socialdanser framgår det på inbjudan (hemsidan eller Facebook) om det är krav på medlemskap.


På tordagsdanserna inomhus kostar det 40 kr för ÖDF- och Gåsastegsmedlemmar, Övriga betalar 60 kr (medlemskap i DSF-ansluten förening krävs.)Icke medlem betalar 60 kr. Endast betalning via Swish. För kostnad på övriga socialdanser se evenemanget på sidan Kurser och evenemang.


Jägardans är en teknik/metod som gör att Du får dansa med slumpvisa utvalda danspartners.


Du hittar all information på hemsidan under fliken Kurser och evenemang och i kalendern, såväl beskrivningar som tider och övrig information.


Du kommer att bli väldigt varm. Ledigt fritidsklädd är skönt. Det kan till och med vara skönt att ha med sig ett ombyte.

Bra skor för inomhusbruk med sula som glider lätt på parkett. Du kan enklare göra vissa turer, du skonar dina knän och det förhindrar att vi drar in damm och smuts som gör golvet allt för halt och sliter på golvet.

Utbudet av dansskor är begränsat. Ofta är postorder enda alternativet. Dansskor i Väst brukar hälsa på oss varje termin. Håll koll på hemsidan. Som medlem får Du 10% rabatt på dansskor hos Dansskor i Väst.


Föreningen anordnar normalt en vårfest och en höstfest. På festerna har vi levande musik, ofta kända svenska dansband. Normalt serveras varm mat eller buffé samt kaffe och kaka. Platsen för festen varierar men ofta är vi i Törringelund då vi brukar vara över 300 personer. Anmälan till fest sker via hemsidan.


Ja, festerna är till för ÖDFs medlemmar.


Nej, antingen är Du ledigt festklädd eller så hakar du på festens tema. Tema kan vara prickigt, glitter, 60-tal eller dylikt.