Socialdanser

Socialdanser

Förutom vår kursverksamhet har vi mycket socialdanser där alla träffas – ung som gammal och nybörjare som avancerad – och dansar tillsammans med härlig samvaro och glädje.

Torsdagskvällar 18.30-21.00

TorsdagsdansODF

Alla är välkomna till våra torsdagskvällar på Limhamnsvägen 111 kl. 18:30-21:00!

Vi dansar bugg till blandat tempo, men även en hel del foxtrot och kanske någon gammaldans, som passar både nybörjare och de som dansat lite mer.

Under torsdagskvällarna gäller demokratisk dans (d.v.s. alla bjuder upp alla) så tveka inte om att be om en dans. Bjud upp! Oftast är det jägardans någon gång under kvällen, vilket innebär att förarna går i en ring i mitten och följarna utanför. När musiken stannar bjuder man upp den förare/följare som står närmst. Detta är ett trevligt inslag på kvällen då alla har möjlighet att dansa med alla, även om man inte vågar bjuda upp. Ingen ska känna att de har gått ifrån torsdagsdansen utan att ha fått dansa. (OBS: Under pandemin är det oklart hur partnerbyte kan ske och dessutom kan tiderna skifta.)

Inträde:

Medlem i ÖDF eller annan dansförening ansluten till DSF: 40 kronor

Ej medlem: 60 kronor


Dans på stranden

Dans på stranden

På sommaren flyttar vi ut våra torsdagsdanser utomhus och dansar på Ribersborgsstranden (vid sidan om strandkiosken Limhamnsvägen)!

Alla danssugna (medlem som icke medlem) är välkommen upp på dansgolvet.

Varje torsdagskväll erbjuder vi också en halvtimmes prova på lektion.

Inträde: Gratis!

Tedanser (dagtid)

Tedanser

Vi anordnar tedanser med bugg och foxtrot för alla som vill dansa dagtid på tisdagar på Limhamnsvägen 111.

Du måste vara medlem i ÖDF, eller i en dansförening ansluten till DSF eller att du kommer tillsammans med en partner, som är medlem i en dansförening ansluten till DSF.

Inträde: 40 kronor (inklusive kaffe och kaka)

För aktuella datum för Tedans se vår kalender.


Övriga socialdanser

Night of the Ballads

Danskvällar för dig som gillar modern fox!


2 bugg 2 fox

Danskvällar för dig som gillar både bugg och fox!


Dance me to the moon

Danskvällar för dig som gillar att dansa till musik av stora orkestrar!


Du måste vara medlem i ÖDF eller i en dansförening ansluten till DSF eller att du kommer tillsammans med en partner, som är medlem i en dansförening ansluten till DSF för att besöka våra socialdanskvällar.